
همه عناصر و ایده آثارم را با توجه به دغدغه ذهنی هستی و نیستی انتخاب کرده ام تا به شناخت همزمان این مفهوم توجه کنم و از دل نیستی بر هستی تاکید گذارم، همان طور که این آثار می توانند موید هستی من باشند
مفهوم هستی در برابر نیستی شکل می گیرد و با وجود نیستی معنی پیدا می کند. اما آیا «نیستی» وجود دارد؟ و اگر وجود دارد، ماهیت این نیستی» چیست؟ شخصأ به «نیستی» زیاد فکر کردم و سعی کردم تجسمش کنم. مثل این که بعد از مرگ «من نیستم»، اما همین که از شناسه «م» استفاده کرده ام یعنی باز برای خودم وجود قائل شده ام. از این رو معتقدم که «نیستی» به مفهوم مطلق وجود ندارد. یا حداقل تا امروز بشر نتوانسته این نیستی را با تمام وجود درک کند. اما همین که ما بگوییم «نیستی» وجود دارد، برای نیستی وجود قائل شده ایم که این خودش شکلی از هستی است. به عبارتی حتی در خلاء مطلق هم «وجود» هست. پس می توانیم بگوییم که «نیستی» مفهومی ندارد یا حداقل شکل دیگری از «هستی» است و با نیستی می توان بر «هستی» تاکید گذاشت.
اما اگر «نیستی» نباشد، «هستی» چه مفهومی پیدا می کند؟ مگر نه این که هستی در برابر نیستی شکل گرفته و این دو لازم و ملزومند؟ از سوی دیگری، ما «تغییر» را به عنوان یک اصل همیشگی در طبیعت و در هستی پذیرفته ایم. بنابراین «نیستی» عبارت است از ناهستی، یعنی شکل دیگر هستی که به «هستی» فضای تغییر و تحول را می دهد و در عین حال به هستی هویت می بخشد.
در مجوعه مغاک سعی کرده ام تا واژه «هست» را به عنوان نمودی از هستی در نظر بگیرم و با توجه به ترکیب بندی های مختلف بر نمودهای مختلف هستی تاکید گذارم. از آن جایی که هستی در مواجهه با نیستی و نیستی در مواجهه با هستی شناخته می شود سعی کردم که بر وجود دوگانه اثر بپردازم، برای مثال نقاط واژه هستی و حرف «ه» به این دوگانگی و حفره اشاره دارند. پر یا خالی بودن این حفره ها باز توجهی به این دوگانگی دارند و تعلیقی میان بودن و نبودن اند. رنگ های غالب این آثار سبز و قرمز و مشتقات آن است، رنگ هایی مکمل که توجهی دوباره به دوگانگی است. همه عناصر و ایده آثار را با توجه به دغدغه ذهنی هستی و نیستی انتخاب کرده ام تا به شناخت همزمان این مفهوم توجه کنم و از دل نیستی بر هستی تاکید گذارم، همان طور که این آثار می توانند موید هستی من باشند.
افروز هوشنگ
متولد ۱۳۵۵، اصفهان، ایران
تحصیلات
فارغالتحصیل رشته معماری/ مشاور ارشد مدیریت پروژه و مدلسازی اطلاعات ساختمان
مدرک ممتاز خوشنویسی در سه رشته: نستعلیق / شکسته/ نسخ: ۱۳۶۸
افروز هوشنگ موسس و مدیرعامل گروه اِلکا از سال ۱۳۷۸ تاکنون میباشد. گروه اِلکا به عنوان مشاور و مجری سیستمهای مدیریت پروژه و مدلسازی اطلاعات ساختمان شناخته میشود و تمرکز آن بر «مدیریت یکپارچه» کلیه فرایندهای تعریفشده در زمینه دانش مدیریت پروژههای ساختمانی و فناوریِاطلاعات با یکدیگر است. گروه اِلکا همچنین در برگزاری سلسله نشستهای حرفهای در حوزه معماری و شهرسازی فعال میباشد و نشستهای «گفتمان شهری» را با همکاری فصلنامه تزرو، گروه رخداد تازه و مان معماران در اصفهان برگزار مینماید.
وی همچنین مدیر گروه فرهنگی و هنری سونره نیز میباشد که در معرفی چهرههای ادبی، فرهنگی و هنری ایران نقش بسزایی داشته و در این خصوص با مجله بخارا به سردبیری آقای علی دهباشی همکاری مستمر و نزدیکی دارد. برگزاریِ «شب خیام و فیتزجرالد»، «شب داریوش شایگان و معماری اصفهان»، «شب مجله بخارا در اصفهان»،«شب برجهای کبوتر و اصفهان»، «شب سیدمحمدعلی جمالزاده و اصفهان»، «شب چهلمین روزخاموشی عزتالله انتظامی»، «شب تعزیه»، «شب حمید مصدق در اصفهان»، «شب شعر اِنِس کیشِویچ در اصفهان» و … از فعالیتهای این گروه میباشد.
نمایشگاههای انفرادی
رتبه اول در رشته خوشنویسی دانشآموزان سراسر کشور ۱۳۶۷
رتبه اول در رشته خوشنویسی – فراخوان هنرهای تجسمی سراسر کشور در رامسر ۱۳۶۸
رتبه اول در رشته خوشنویسی – فراخوان هنرهای تجسمی سراسر کشور در اصفهان ۱۳۶۹
نمایشگاه انفرادی خوشنویسی در خانه هنر (پل خواجو) – بهمنماه ۱۳۶۹
رتبه اول در رشته خوشنویسی در فراخوان هنرهای تجسمی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ۱۳۷۶
نمایشگاه انفرادی عکس (مهر هستی) در نگارخانه آرته – مهرماه ۱۳۹۰
نمایشگاه انفرادی عکس و خوشنویسی (جام هستی) در نگارخانه آرته – بهمنماه ۱۳۹۱
نمایشگاه انفرادی عکس در گالری فرمونت بابِ آل بهار ابوظبی – بهمنماه ۱۳۹۲
نمایشگاه انفرادی نقاشیخط در گالری مژده (تهران) – آذرماه ۱۳۹۶
نمایش اختصاصی آثارِ مجموعه «مغاک، هستناهست» در خانه هنر آن (اصفهان) – بهمنماه ۱۳۹۷
نمایشگاه «مغاک، هستناهست» در گالری مژده (تهران) – بهمنماه ۱۳۹۷
نمایشگاههای گروهی
نمایشگاه گروهی خوشنویسی در محل انجمن خوشنویسان اصفهان ۱۳۷۲
نمایشگاه گروهی خوشنویسی در موزه هنرهای معاصر اصفهان ۱۳۷۵
نمایشگاه گروهی آثار هنرهای تجسمی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ۱۳۷۷
نمایشگاه گروهی خوشنویسان ایران در کانون پرورش فکری (تهران) ۱۳۸۱
نمایشگاه گروهی آثار هنرمندان معاصر نوگرادر گالری آریانا (تهران) – بهمنماه ۱۳۹۶
نمایشگاه گروهی مجسمه، نقاشی، عکس در موزه گالری دیدی (مازندران، ایزدشهر) – فروردینماه ۱۳۹۷